Hungary Talent

Egyéniben és csapatban is sikeres volt a U12 Hungary Select csapata

2018-04-04 14:55:24

Először játszott a Hungary Select csapata a mosti tornán, ahol a nyolc csapatos megmérettetésen végül bronzéremmel és rengeteg élménnyel és tapasztalattal utazhatnak haza a gyerekek a három nap után!

A hat select csapat mellett két klub gárdája is indult a tornán, ahol nagyon egységes mezőny alakult ki, és ebből fakadóan minden meccsen nagyon oda kellett tennie magát mindenkinek a sokkal tapasztaltabb csapatok ellen.

És itt fontos megjegyezni, hogy nem "jobbak" voltak a csapatok, hanem ahogy írtuk tapasztaltabbak, hiszen ők már két éve ilyen szabályok szerint játszanak az egész szezonban - míg náluk folyamatos cserék vannak, nálunk egyperces sor cserék vannak (ezért csak az ilyen tornákon tudunk tapasztalatokat szerezni).

Ennek ellenére sikerült megnyernünk a csoportunkat: a Drezda csapatát 7-1-re, a Dinamo Minsk-et 3-2-re, míg a Most Régión Select gárdáját 8-1-re múlták felül a magyar játékosok. Ezután a döntőbe kerülésért a Czech Stars Team ellen már nem sikerült a győzelem, 5-2-re nyertek a csehek - akik később a tornát is megnyerték, tehát egyedül a torna győztese tudta megverni a Hungary Select gárdáját! A harmadik helyért aztán újra a Most Régión Select csapatával mérkőztünk, és 5-2-es sikert könyvelhettünk el!

A tornán ügyességi versenyeket is szerveztek, az ötből három ilyen versenyt a Hungary Select csapatából nyerték meg! A gyorskorcsolyázásban Bírta Levente, a korongvezetésben Kuminka Zsombor a pontossági versenyen pedig Bárdos Andor bizonyult a legjobbnak!
Torna legponterősebb játékos Bareith Sebestyén lett .

Ebből is látszik, hogy nem vagyunk lemaradva a nemzetközi viszonylatban sem, a képzettség, az ügyesség megvan. Azonban az is látszik, hogy a fiúk nagyon kevés ilyen vagy ehhez hasonló színvonalú mérkőzést játszanak a szezonban, ami a környező és környékbeli országokban ebben a korosztályban már megszokott (ez volt az egyetlen különbség a többi csapathoz képest).