Hungary Talent

Vége a Torna Sorozatnak!

2021-03-16 12:50:10

Az XCBlade Hungary Talent idén először indította el két korosztály számára a Torna Sorozat nevű eseményt. A két mini korosztálynak hat hónap alatt 4-4 eseményt szerveztünk az érdi pályán - a különlegesség pedig az volt, hogy minden torna más méretű jégfelületen zajlott!

Az első forduló a már megszokott két harmadban zajlott, a második fordulót hosszú pályán játszottuk, a harmadik fordulót félpályán, a negyediket pedig egész pályán szerveztük meg. Így a gyerekek a pálya minden területét kipróbálhatták - és őszintén mondhatjuk, hogy minden fordulót nagyon élveztek. Sajnos az eseményeket szülők nélkül kellett megszerveznünk a járványhelyzet miatti korlátozásoknak megfelelően, azonban minden fordulóról profi stream közvetítést biztosítottunk.

A 2020/21-es szezon is furcsa volt, hiszen a szezonban a klubcsapatok a hazai bajnokságon kívül nem tudtak kiutazni külföldi tornákra - így az XCBlade Hungary Talent szervezői sem tudták megszervezni a nagyon népszerű Santa Claus Cup és Steel Bulls Cup tornákat, és a Gyerek Világbajnokság is új időpontra került.

Ezért is gondoltuk, hogy új impulzusra van szükségünk. Mondhatjuk, hogy ez nagyon sikeresre sikerült, amiről nem csak a számtalan élmény, de maguk a számok is bizonyságot adnak.

Összesen 110 mezőnyjátékos és 18 kapus vett részt az eseményeken, ebből a 2011-es korosztály 60+9, míg a 2012-es 50+9 fővel képviseltette magát.

A nyolc tornán 903 gól született 116 mérkőzésen. A 2011-es korosztály (61 mérkőzésen 457 gól) és a 2012-es korosztály (55 mérkőzésen 446 gól) játékosai 14 egyesületből jöttek.

A játéknap mindig vasárnap volt, így minden játékos a szezonban 4 extra tornán tudott részt venni, ami nagyon hasznos volt.

Bár a 2012-es korosztálynak megterveztünk egy külföldi tornát, de a vírus miatt ez végül elmaradt. A 2011-es áprilisi torna Csehországban szintén elmaradt, de bízunk benne, hogy a júliusra betervezett szlovéniai tornára ki tudunk utazni.

A két legkisebb korosztálynak tehát idén nem tudtunk több eseményt szervezni, de minden játékosnak, akik részt vettek a tornákon lehetőségük lesz részt venni idén májusban, júniusban és júliusban az Elit Képzés egynapos campjein - erről hamarosan bővebben is beszámolunk.

Az, hogy mi lesz a Torna Sorozattal a következő szezonban csak augusztusban derül ki - mi nagyon szeretnénk folytatni az idén elindított eseményt.

Az utolsó negyedik forduló játékos névsora és eredményei itt láthatóak:

Torna sorozat 4. forduló - Névsor